Вівторок, 07.05.2024, 14:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Личківці

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Грудень » 2 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
14:04
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

      1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

     Цей день з’явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

     Заходи, що проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Ідея символу Дня боротьби зі СНІДом була задумана навесні 1991 року належить художнику Франку Муру, який жив у невеликому містечку штату Нью-Йорк. Одного разу Франк Муру звернув увагу на сім’ю, яка жила по сусідству. Сім’я носила жовті стрічки. Жовті стрічки для них були символом надії та віри. Вони всім серцем сподівалися, що їхня старша дочка – солдат, на той момент брала участь у військових діях в Перській затоці, – повернеться додому живою і здоровою. Для початку необхідно згадати, що вперше стрічки як символ почали носити під час Війни в Затоці. Крім цього, зелені стрічки, які були схожі на перевернуту букву «V», були символом переживання і співчуття за тих людей, які зіткнулися з трагедією, пов’язаною з вбивствами дітей в Атланті. Об’єднавши все, що було колись пов’язано зі стрічкою, Франк Муру прийшов до висновку, що така ж стрічка, тільки іншого кольору, могла б стати і символом боротьби проти СНІДу. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу. Вона стала символом не тільки розуміння, а й об’єднання зусиль людей, спрямованих на вирішення цієї проблеми. Прикріпивши стрічку до свого одягу, людина висловлює свою підтримку, співчуття і переживання тим, хто хворий.

     Дутчак Людмила Іванівна провела уроки-тренінги:

9 клас "Ми проти СНІДу! Ми за життя!"

6-7 клас "ВІЛ/СНІД передбачати, уникати, не захворіти. Толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих".

На заняттях була присутня директор школи Шовдра Євгенія Василівна.

                                            

                                                 

                                                     

                                                                        

                                                          

 

Переглядів: 142 | Додав: shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz