Вівторок, 23.04.2024, 17:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Личківці

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Березень » 11 » Нехай повік в твоїй душі не згасне Україна
23:48
Нехай повік в твоїй душі не згасне Україна

     Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам`ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти.

     19 лютого 2019 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с. Личківці Гусятинського району відбувся виховний захід на тему: «Нехай повік в твоїй душі не згасне Україна», з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану і 5-ої річниці Дня Героїв Небесної сотні. Районний методист історії Вітко Л.Б. нагадала усім присутнім про ці події, які ми не маємо права забути, знати і не допустити у майбутньому.

     Їм випало жити – так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому. Вони пройшли пекло війни Афганістану, вони не поповнили списки загиблих, вони і є тією пам’яттю, що пише історію.

     На заході були присутні воїни-афганці Гусятинщини Мельник Євген Мар`янович і Саска Іван Богданович та наші односельчани: Перун Микола Андрійович, Каштан Антон Зіновійович і Храпливий Михайло Михайлович.

     Голова районної громадської організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Афганістану Храпливий М.М. ділився сумними спогадами війни, згадував бойових побратимів. Розповів, що сьогодні афганці не стоять осторонь подій, що проходять на Сході держави, використовуючи свій досвід та знання, відстоюють територіальну цілісність нашої землі.

     Учасники заходу перегорнули і сучасну сторінку історії України, вдивляючись в обличчя наших героїв Небесної Сотні. Ніхто не вправі забути морозні дні 2013-2014 р.р., коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім`я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам`яті.

      Поділився спогадами про події на Майдані учасник Революції Гідності сільський голова Дуда С.М. Він сказав, що саме завдяки тим подіям наша Україна довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості.

      Учні розказували трепетні вірші, співали пісні, інсенізували сценки, а кульмінацією свята був танець учнів 8 класу « Не твоя війна» («Океан Ельзи») та пісня «Свіча» у виконанні Оліяр Ірини.

     На одній ноті, зворушливо, до сліз пройшов захід, який надовго запам`ятається усім учасникам заходу: учням, вчителям, батькам, запрошеним гостям.

     Директор школи Шовдра Є.В. подякувала усім учасникам свята і гостям, які завітали до школи.

Фото у фотоальбомі

Переглядів: 320 | Додав: shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz