Четвер, 28.03.2024, 12:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Личківці

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 19 » День цивільного захисту та комплексних об’єктових тренувань на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Личківці
16:29
День цивільного захисту та комплексних об’єктових тренувань на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Личківці

 

     Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 17 квітня 2019 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с. Личківці Гусятинського району відбувся показовий День цивільного захисту та комплексних об’єктових тренувань. На заході були присутні Кащишин Оксана Адамівна, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської райдержадміністрації, Бойчук Олег Корнелійович, головний спеціаліст, Цвігун Галина Йосипівна, завідувач Гусятинського районного методичного кабінету, директори шкіл Гусятинського району, працівники Гусятинського РВ Управління ДСНС України у Тернопільській області.

     Головними завданнями Дня цивільного захисту було вдосконалення шкільним колективом та учнями теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту.

     Зустрівши гостей, директор школи Шовдра Євгенія Василівна прозвітувала про виконану роботу щодо цивільного захисту за рік, та про перспективи вдосконалення готовності школи до дій у надзвичайних ситуаціях.

     Довгий дзвінок сповістив про тривогу. Після отримання сигналу про евакуацію вчителі, учні, техперсонал та всі, хто був у школі, у найкоротший термін вийшли найбезпечнішими евакуаційними шляхами з будівлі на шкільне подвір`я, ретельно перевіривши приміщення, щоб унеможливити перебування дітей у небезпечній зоні. Учні, вчителі та працівники школи продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

     Заходи проводились за участі особового складу Гусятинського РВ та 10 ДПРЧ Управління ДСНС України у Тернопільській області. Рятувальники провели навчальні заняття, створили імпровізовану пожежу, продемонстрували порядок використання вогнегасників, залучаючи учнів школи.

     Діти мали можливість самі відчути себе у ролі пожежників, використати брандспойт.

     Показовим було використання драбини, щоб увійти в приміщення школи через вікно третього поверху.

     Школярів детально ознайомили із будовою пожежного автомобіля, бойовим спорядженням та технічним обладнанням, яке бійці Держслужби з НС використовують при ліквідації наслідків надзвичайних подій, пожеж, порятунку на воді та при дорожньо-транспортних пригодах.

     Учні початкових класів мали можливість проїхатися на справжній пожежній машині, пообіцявши рятувальникам дотримуватись правил протипожежної безпеки.

     З метою організації та популяризації здорового і безпечного способу життя та підвищення рівня практичної підготовки дітей до дій у надзвичайних ситуаціях виступила команда дівчат «Рятувальник».

     Для хлопців 7-11 класів у підвальному приміщенні учитель захисту Вітчизни Кришталович І.М. провів практичні навчання з використання засобів індивідуального захисту та макетів вибухових пристроїв. На занятті був присутній воїн АТО Квока Віталій Іванович, який більш детально ознайомив школярів з вибухонебезпечними предметами, розповів як вони використовуються в умовах бойових дій, їх радіус ураження і яка небезпека при неправильному використанні. Рятувальники теж долучилися до заняття, ознайомили учнів з причинами виникнення пожеж та правилами пожежної та техногенної безпеки, порядком дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, виявлення підозрілих і вибухонебезпечних предметів.

     Для учнів 5 і 6 класів та дівчат 7-11 класів в актовому залі практичний психолог Попчук С.Я. та медична сестра Квока І.П. провели практичні навчання з надання першої домедичної допомоги та уникнення паніки під час евакуації. Усі присутні у залі переглянули презентацію «День цивільного захисту» та відеоролик про методику штучного дихання та непрямого масажу серця.

     Школярі були залучені до транспортування потерпілих, реанімаційних заходів, надання допомоги при опіках.

     Підсумовуючи день цивільного захисту, директор школи Шовдра Євгенія Василівна подякувала усім учасникам тренувань, а також начальнику Гусятинського РВ Управління ДСНС України у Тернопільській області Мацку Андрію Михайловичу за сприяння у підготовці заходу. Вона наголосила на необхідності проведення щорічного Дня цивільного захисту в дуже непростий для нас час, бо саме набуті практичні навички реагування у надзвичайних ситуаціях можуть врятувати не одне життя.

Фото у фотоальбомі

Переглядів: 301 | Додав: shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz