Середа, 15.05.2024, 06:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Личківці

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

       В актовому залі школи щопонеділка практичний психолог Попчук Світлана Ярославівна проводить тренінгові заняття «Розвиток лідерських якостей»  із активом школи.  Учні вчаться будувати дружні колективні стосунки; розвивають лідерські якості,  творче мислення та  уяву; набувають вміння створювати проекти розважально-виховних заходів.

                          

Переглядів: 413 | Додав: shkola | Дата: 13.12.2015 | Коментарі (0)

 

       З 9  по 13 листопада  2015 року у школі  пройшов  тиждень української писемності та мови.  9 листопада учитель української мови та літератури  Ковтуцька О.Д.  розом  з своїми вихованцями, учнями 5 класу, підготували свято рідної мови «Ти наше диво калинове, кохана українська мово!».  Діти розповідали вірші, співали пісні про найбільший скарб українського  народу, танцювали, грали ігри, відгадували загадки. На свято завітала гостя – Королева Мова із своїми охоронцями. 

        Наступний день розпочався інформаційно-просвітницькою годиною «Є мова – є нація».     

     Цікаво провела бібліотекар школи Конон О.М.  бібліотечний урок на тему  « Подорож до Нестора-літописця».   

      У кабінеті украї ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: shkola | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

Гордість проймає до самих кісток
За націю нашу, таку волелюбну.
Довгий, життя нам піднесло урок,
Та пройдений шлях ми не забудемо.

Поталанило ж нам жити в часи
Розквіту духу свого народу
Й свідками бути тієї краси
Зібраності українського роду.

Тисячі щирих, гарячих сердець
Бились в єдиному ритмі надії.
Близько вже випробування кінець
Який ми породжуємо в нашій вірі…

 

   3 метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів українського народу у жовтні 2015 року у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Личківці було проведено урочисту лінійку «Революція на граніті - свято Воскресаючого Духу»  та демократичні діалоги: «Молод ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: shkola | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

Однією з найбільших пам’яток історії на Тернопільщині є замок князів Збаразьких, де учні 6-7 класів ЗОШ І-ІІІ ст.

с. Личківці побували на екскурсії.  Будівництво замку розпочалося 1620 р. Христофором Збаразьким.У наш час замок відновлено і історична експозиція у залах і казематах нараховує більше 11 тисяч експонатів.

 У  холі палацу розташована картинна галерея портретів історичних особистостей,  під скляним куполом Збаразький замок в мініатюрі. У казематах розташована археологічна колекція предметів, середньовічні обладунки та зброя, експозиції, вишивки. Не залишали байдужими дітей і дерев’яні скульптури В. Ліпійчука. З зацікавленням і острахом учні ввійшли в підземелля замку,  де в темницях стоять знаряддя середньовічних тортур. Неймовірною красою вразив дітей органний зал.

Незабутнє  враження від екскурсії, багато цікавого матеріалу залишилося у дитячій пам’яті.

 

      &nb ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: shkola | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

     27 жовтня 2015 року, у переддень визволення України від фашистських загарбників, юні миротворці ( гурток  «Юний миротворець») побували у ветерана ІІ світової війни Качура Йосипа Івановича.

Качур Йосип Іванович воював у складі першого Українського фронту, у 120-ій Гатчинській Червонопрапорній стрілецькій дивізії, у 1033-ому артилерійському полку  (командир полку полковник Ходаков). Його фронтові дороги  пролягли через Україну,  Польщу, Румунію, Молдову, Естонію та інші держави. Довелось брати участь у кровопролитних наступах, жорстоких боях. Було страшно, дуже страшно, коли гинули однополчани.  Пережив голод, холод і  страх. Його розповіді про воєнні роки слухали гуртківці  на одному подиху. Деякі з них викликають безмежний страх, а інші – невимовну гордість за наших солдатів.

Качур Йосип Іванович охоче розповідав про все, що відбувалося на фронтах, про своїх бойових&n ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: shkola | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

     Канікули… Саме час відпочити, кудись поїхати, щось цікаве побачити. Цим скористалися учні 7-8 класів.  25 жовтня 2015 року наші школярі побували на екскурсії у Кам`янці-Подільському Хмельницької  області. З цікавістю розглядали стрункі дзвіниці, приземкуваті оборонні вежі, стрілчасті вікна будівель минулих століть і просторі, світлі сучасні будівлі Кам'янця.  «Перлиною на камені» називають місто, де природа і талант зодчих створили неповторний ансамбль обривистих берегів і фортечних стін. У Кам`янці поєдналися стилі Сходу і Заходу, де мінарет і костел, ратуша і православна церква стоять поруч, де кожен камінь зберігає в собі відгомін історії. 

     Далі школярі помандрували у Хотин Чернівецької області.

Невеликий райцентр припадає до серця назавжди всім, хто бодай раз сюди потрапить. Визначними історичними місцями в Хотині є стара фортеця та церква, парк в глибині міста. ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: shkola | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення 73-ї річниці створення УПА  та Дня захисника України у школі було проведено ряд заходів: урочиста лінійка «Зродились ми великої години»,  бібліотечний урок на тему: «Вірні сини України», було представлено  виставку літератури у шкільній бібліотеці «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ».

     14 жовтня педагогічний та учнівський  колективи взяли участь у культурно-мистецькому святі « Під покровом Твоїм, Богородице!», що відбувся у сільському будинку культури.  Радо вітала громада сіл Личковець і Трибуховець  та учні школи наших мужніх захисників України, демобілізованих Квоку Віталія, Гриців Михайла, Кришталовича Миколу, Галущака Петра, Смаглюка Олександра. Наші односельчани Пласконь Іван, Тахновський Михайло, Шамара Михайло, Осарчук Олег, Кизима Михайло відстоюють територіальну цілісність і незалежність в зоні АТО, борються,щоб на святій зе ... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: shkola | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

Сонячного осіннього дня, коли природа розмалювала різнокольоровими барвами кущі та дерева, учні 5 класу разом з класним керівником Ковтуцькою Ольгою Дмитрівною побували на екскурсії  у місті Теребовлі та селі Зарваниці. Там вони побачили і почули багато нового і цікавого. Ознайомилися з видами мистецтва: архітектурою, живописом, скульптурою. Школярі мали можливість приступити до святої тайни покаяння  і причастя, побути наодинці з Богом та Пречистою Дівою Марією.

 

              

                       

                 ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: shkola | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

Козацький курінь імені Б. Хмельницького загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів села Личківці  9 жовтня 2015  взяв участь у  районному сокільсько-козацькому змазі, приуроченому 73-й річниці утворення УПА, Дню українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, Дню   захисника України біля  меморіального комплексу борців за волю України  у Копичинецькому лісі.  Козаки нашої школи запалили свічку, як пам'ять про тих, хто віддав своє життя за краще майбутнє нашої держави.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляків, які загинули у зоні АТО, захищаючи цілісність нашої держави: Труха Володимира (с.Жабинці), Руснака Миколи (с.Верхівці), Чухася Руслана (смт. Гусятин).

 Учасники змагу  проходили такі етапи : «Стройовий вишкіл», «Козацьке карооке», «Козацька кмітливість», «Закинь кільце», «Наліпи вареники», «Довкруги дерева», «О ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: shkola | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 92 93 94 95 96 ... 99 100 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz